top of page

Over virals gesproken...

Lazy Monday

 

Hoe weten we nu eigenlijk wat een viral tot een succes maakt? Dat was de grote topic van deze maandagochtend, toen Raf Weverbergh van FINN zijn gastcollege gaf. In het gastcollege vertelde Raf hoe het verband tussen connecties ervoor zorgt dat we betere inzichten krijgen in onze klanten. Ook vertelde hij dat er bijvoorbeeld niet altijd internet of creativiteit nodig is om een viral op gang te krijgen. Soms is een groep met mensen die dezelfde gedachtegang hebben genoeg om een viral te starten. Om dit duidelijk te maken, maakte hij de volgende vergelijking:

"You know that moment when an entire concert hall starts to clap in synchronicity? That's what happens online. It is called an information cascade."

Ik herkende dit moment. Tugba en ik zaten namelijk anderhalve week geleden in het theater in Londen bij de musical Charlie and the Chocolate Factory en dit is precies wat er gebeurde. Iemand begint synchroon te klappen met zijn of haar buurvrouw en voor je het weet klapt de hele zaal tegelijkertijd. Dat is ook hoe het werkt bij een viral, het begint ergens klein en voor je het weet, gaat het de hele wereld over.

En over virals gesproken, je hebt dit waarschijnlijk wel meegekregen, maar mocht je hem toch nog niet gezien hebben...

Fijne werkweek!

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page